Здравейте,
Физическо лице притежава имот в регулация - земя. Негов син има ЕООД. Има намерение да построи в имота на баща си обект за търговска дейност. Искат собственика на обекта да е физическото лице, но ЕООД -то да го построи, като за сметка на това за някакъв период от време ще се приспада стойността на строителството от наема. Въпросите ми са: Може ли по силата на договор между ФЛ и ЕООД, дружеството да извърши строителство за своя сметка, при което да ползва ДДС ,срещу предоставено от ФЛ право на ползване на обекта? Ако в договора пише, че инвестицията ще е "Х" лева, което се равнява на пазарния наем на обекта за "У" месеца, при това положение ще се дължи ли данък върху приходите от наем на ФЛ за този период?

Благодаря!
Здравейте,
имаме следният казус: Служителка е в болничен м. Декември 2016 и по ведомост има само 14 лв ДОД.  Има право да ползва данъчно облекчение за двете си деца, т.е общо 40 лв.  Кога ще може да ползва облекчението - в Декември , или  в Декември 14 лв и януари - 26 лв? И как ще се отрази това в Декл.1?
Някой имал ли е подобен казус? Предварително благодаря!
благодаря, благодаря, и благодаря! :)
да, така е - при търговия на дребно /с изключение на изключенията :)/ касовият апарат е задължителен. Въпросът ми беше /може би  не го зададох точно и конкретно / има ли някъде разпоредба , която да ме задължава да купя касовия апарат в някакъв срок от подаването на декларацията за регистрация на самоосигуряващото се лице, собственик на ЕТ?
започва осигуряване, но например търси подходащо помещение за целите на дейността....  и в процеса на търсене... например се разболява..... това реално може да се случи... тогава все още не е започнал да работи реално, трябва ли да купи в този случай касовия апарат или евентуално може да отложи покупката за в бъдеще когато започне да работи?
да, осигуровките са върху 420 лв. Благодаря за отговора!
Здравейте, имам следния казус: Новооткрито ЕТ с дейност "търговия на дребно", дейността не се осъществява, но собственикът на ЕТ декларира започване на осигуряване и си внася осигурителните вноски. ЕТ няма приходи и разходи. Внасят се само и единствено осигурителните вноски.  Въпросът ми е - трябва ли в този случай търговеца да купи касов апарат или може да го закупи например след една година когато започне реална дейност? Благодаря!
да така е, но къде в приложението се посочват тези искани 50%  до края на първото майчинство?
А къде в приложение 4 посочваме промяната на обстоятелствата ?
майката ми представя болничния днес, и приложение 12 ще попълни днес.. има ли санкции за това?
Колеги имам следния казус: Имам майка, на която отпускът за гледане на дете до 2 годишна възраст изтича на 20,12,2012. Но тя забременява втори път и от 08,11,2012г има издаден първи болничен за 45 дни преди раждане на второто дете. как да отразя това пред НОИ? Подавам декларация за промяна на обстоятелствата пред НОИ, отразявам болничния във ведомостите - интересува ме има ли първи три дни от работодател като е била в отпуск по майчинство, и ако има - на каква парична база се изчисляват тези първи три дни. благодаря!
Здравейте колеги, имам следният казус: след прекратяване на трудов договор лицето Х има разпореждане от НОИ за право на обезщетение  8 месеца. Лицето обаче постъпва на работа преди да изтекат тези 8 месеца. Работи 7 месеца и е отново напуска работа на основание чл.325 т.1 от КТ. Има ли право лицето Х отново да се върне в Бюрото по труда и да ползва обезщетение, колко време и  в какъв размер? Предварително благодаря.